Blog

Pravila nagradnog natječaja Valentinovo 2024.

Pravila nagradnog natječaja od 12.01.2024.

 

Pročitaj više

Jesen u našem kraju. 🙂 

Pročitaj više

TO DO lista našega kraja. :)

Vjerujemo kako si već čuo za nas, za naš kraj, za sve ono što nas čini bogatima, za sve ono po čemu smo posebni i prepoznatljivi.

Pročitaj više

Prirodne i kulturne znamenitosti koje vrijedi posjetiti :)

Vjerujemo kako si i ti kao i mi jedva dočekao toplije, duže ljetne dane. Oni su i dalje pred nama, pa te želimo podsjetiti na bezbroj aktivnosti kojima si možeš obogatiti svoj boravak u našem kraju.

Pročitaj više

Zimska idila našega kraja

Stigla nam je zima – vrijeme kada više biramo biti zatvoreni u toplini svoga doma okruženi mirišljavim kolačima i toplim napitcima. Uz to, mi te potičemo da se toplo obučeš i zaputiš u istraživanje usnule prirode.

Pročitaj više

Kurija Janković – nositelj nacionalne oznake “Safe Stay in Croatia”

Više puta smo napomenuli kako nam je sigurnost naših gostiju uvijek, a pogotovo sada u ovom COVID-19 razdoblju prioritet i kako smo naše poslovanje iz korijena prilagodili “novo-normalnom” stanju. Kao rezultat toga, Ministarstvo turizma i sporta uvrstilo nas je na popis ugostiteljskih objekata koji su sigurni za boravak, nacionalnom oznakom “Safe Stay in Croatia”. 

Pročitaj više

Kurija Janković dobitnik Traveller Review Award

Na adresu Hotela Kurija Janković stigla je nagrada Booking.com-a „Traveller Review Award 2021“ dodijeljena na temelju visokih ocjena gostiju za uslugu koja im je pružena u hotelu.

Pročitaj više

Hotel Kurija Janković dobitnik Priznanja za kontinuiranu višegodišnju izvrsnost u poslovanju

Kraj ove neobične i neizvjesne 2020. godine donio nam je i jednu lijepu vijest. Hotel Kurija Janković dobitnik je Priznanja za izvrsnost u poslovanju koju dodjeljuje HotelsCombined.

Pročitaj više

Što nas je naučila 2020. godina?

Kada te netko bude pitao “Što ti prvo padne na pamet kada izgovorim 2020. godina?” Sigurno ćeš reći “Korona” i nećeš biti neshvaćen.

Korona je postala dio nas, uvukla nam se u sve sfere života i već je pomalo nažalost postalo nezamislivo zamisliti dan bez nje, ali doći će jednom sigurno. 🙂

Pročitaj više

Lista okusa našeg kraja

Svatko od nas voli znati gdje ima nešto “dobro za pojesti” u mjestu gdje će pokušati zaboraviti na svakodnevne brige, pustiti mozak na pašu i posvetiti se sebi. Stoga ti mi donosimo popis restorana i obiteljskih imanja koja svakako trebaš posjetiti odlučiš li se za nas kao mjesto za bijeg od svoje rutine.

Pročitaj više

Pravila nagradnog natječaja 01.03.2022

PRAVILA NAGRADNOG NATJEČAJA

Pročitaj više

Ukusne kapljice našeg kraja

Pojesti slavonske delicije poput pravih domaćih kobasica, ljutog kulena, čvaraka, krvavice ili pak samo namazati kruh domaćom svinjskom masti i posuti je sa slatkom crvenom paprikom zvuči idealno. Kada se svemu tome još priroda čaša domaćeg vina – cijela Slavonija je u tebi i oko tebe.

Pročitaj više

Lipanj u Virovitičko-podravskoj županiji

Lipanj u našoj županiji nudi niz zabavnih i kulturnih događanja, koje možeš posjetiti ukoliko se odlučiš za vikend odmor kod nas.

Pročitaj više

Hotel Kurija Janković dobitnik Travel and Hospitality Award

Travel and Hospitality Awards su nagrade za putovanja i ugostiteljstvo koje objedinjuju najbolje hotele, smještajne jedinice i turističke tvrtke diljem svijeta, a među njima je i Kurija Janković.

Pročitaj više

Avantura istraživanja našeg kraja na dva kotača

Kada se radni tjedan bliži kraju i cijeli vikend je pred nama, predlažemo ti gomilu stvari koje možeš raditi u našem bogatom ravničarskom zavičaju i biti sretniji i zadovoljniji. Da, upravo ti naš kraj pruža sve to plus još i aktivnost biciklizma, što znači zdravlje, a i savršeno ide ruku pod ruku sa srećom i zadovoljstvom jer jedno bez drugoga ne ide.

Pročitaj više

Svibanj u Virovitičko-podravskoj županiji

Svibanj u našoj županiji nudi niz zabavnih i kulturnih događanja koje možeš posjetiti ukoliko se odlučiš za vikend odmor kod nas.

Pročitaj više

10 fotografija zbog kojih ćeš se zaljubiti u Virovitičko-podravsku županiju

Prepusti se osjećaju koji te obuzima gledajući ove fotografije, i bar na tren uroni u idilu koju ti pruža Virovitičko-podravska županija. Županija koja se ponosi svojim širokim plodnim poljima, ljubaznim stanovništvom, bogatom kulturnom ostavštinom, izuzetnim prizorima prirodne ljepote i bogatom tradicijom.

Pročitaj više

Top 10 stvari koje možeš raditi kada posjetiš Podravinu i Slavoniju

Kako bismo olakšali planiranje odmora svakom našem gostu, donosimo top 10 stvari koje možete iskusiti i doživjeti kada posjetite Kuriju Janković.

Pročitaj više

Važnost razvoja kontinentalnog turizma

Za daljnji razvoj hrvatskog turizma izuzetan potencijal pokazuje kontinentalni turizam. Kreiranje specijaliziranih turističkih paketa iznimno je važno za produljenje sezone.

Pročitaj više

Kurija Janković u 2018. godini – 4000 noćenja, 4000 doživljaja

Na kraju godine red je da se osvrnemo na sve ono lijepo što se u ovih 365 dana događalo u našoj Kuriji.

Pročitaj više

Zašto je lokalni proizvod važan za lokalni doživljaj? Primjer – Pitko i Vineda.

Savršena lokacija i savršen hotel. Dovoljno za doživljaj neke destinacije? Mi smatramo da nije.

Pročitaj više

U prvih devet mjeseci u Kuriji Janković noćilo je više gostiju nego u čitavoj 2017.

Hotel Kurija Janković u prvih 9 mjeseci ove godine, prema podacima sustava e-Visitor, ostvario je 3.001 broj noćenja. U odnosu na prošlu 2017. godinu kada su tijekom čitave godine ostvarili 2.547 noćenja, ova se godina pokazuje kao iznimno uspješna za ovaj heritage hotel.

Pročitaj više

Kako smo dočekali svjetske travel blogere?

Početkom mjeseca rujna posjetili su nas poznati svjetski blogeri i influenceri kojima smo pripremili čarobnu večer za pamćenje. Sada kada su se dojmovi slegli, donosimo ti priču kako nam je bilo.

Pročitaj više

Ponosni smo na netaknutu prirodu i bogatstvo flore i faune ovog dijela Hrvatske

Piše: Goran Rihelj, HrTurizam.hr

 

Hotel Kurija Janković iz Virovitice, heritage hotel ili hotela baština s četiri zvjezdice, dobio je veliko priznanje i to ono najvažnije od svojih gostiju koji su najbolji i najrelevantniji kritičari. Prvo je priznanje gostiju od Booking.com Guest Review Awards 2017. uz visoku ocjenu 9.2, a nedavno je hotel uvršten i u Fodor’s Travel Guidebook, publikaciju najvećeg svjetskog izdavača turističkih vodiča.

Pročitaj više

Znamo koliko ti je vikend odmor potreban

Svakodnevica, konstantna žurba, stres, puno planova, rokovi, poslovne i životne obveze – sve su to redovne situacije kojima svaki dan upravljaš. Kako bi tvoje baterije bile spremne za sve izazove s kojima se susrećeš, mi u Kuriji Janković znamo da ti je povremeno potreban bijeg od stvarnosti i opuštajući vikend odmor.

Pročitaj više

Kurija Janković preporuča – Kontinentalni odmor po tvojoj mjeri

Kada organiziraš svoj morski odmor, siguran si da on obuhvaća plažu, more, sunce te neke aktivnosti koje se odabiru sukladno vlastitim preferencijama. Što je s odmorom na kopnu? I njega želiš proživjeti punim plućima, upoznati destinaciju na nov i drugačiji način.

Pročitaj više

Poseban heritage odmor u Kuriji Janković

Kada razmišljaš o drugačijem odmoru, razmišljaš o hotelu koji nije stereotipan. Hotelu koji će dati dodanu posebnu vrijednost tvojem putovanju. Što kažeš na stoljetni dvorac koji u svojim povijesnim zidovima krije heritage hotel s četiri zvjezdice? Dobrodošli u Kuriju Janković. 🙂

Pročitaj više

Što za nas znači Kurija Janković?

Piše: Sanja Sudar

 

Kurija Janković sagrađena je početkom 19. stoljeća u vrijeme kada plemićke obitelji podižu dvorce, kurije i ljetnikovce. Ovo kasnobarokono zdanje s klasicističkim oznakama nalazi se u mjestu Kapela Dvor, 7 kilometara sjeverno od grada Virovitice.

Pročitaj više
ISTRAŽI DALJE
Ostali sadržaji