Kako smo dočekali svjetske travel blogere?

Piše: Sanja Sudar

Početkom mjeseca rujna posjetili su nas poznati svjetski blogeri i influenceri kojima smo pripremili čarobnu večer za pamćenje. Sada kada su se dojmovi slegli, donosimo ti priču kako nam je bilo.

 

Slavonijo, tko te nije volio…

 

Mi u Kuriji Janković svjesni smo važnosti društvenih mreža u komunikaciji s našim gostima. Facebook i Instagram su društvene platforme koje svakodnevno koristimo kako bismo prenijeli svakodnevni život našeg hotela, posebnost i ljepote našeg kraja, jedinstveni šušur ovog spoja Podravine i Slavonije. Upravo zbog toga, posebno nas je razveselila inicijativa Hrvatske turističke zajednice i turističkih zajednica istočne Hrvatske na temelju koje je grupa svjetskih travel blogera u svojem sedmodnevnom putovanju otkrivala ljepote Slavonije. Karakteristike kontinentalnog dijela Hrvatske dijeljene su tako na društvenim mrežama 12 blogera koji pokrivaju područje od Australije, Japana, Velike Britanije, Njemačke, Poljske, Francuske, Makedonije.

 

 

 

 

Dobrodošli u Kuriju Janković

 

Jednu večer ova grupa veselih putnika provela je i kod nas u Kuriji Janković. Prije njihova dolaska imali smo jasnu viziju što želimo – pokazati naš hotel baštinu u svoj svojoj posebnosti i prenijeti lokalne okuse, boje i oblike u životopisan prostor Kurije. Znali smo da to znači upregnuti vlastitu maštu i resurse iz vlastitih vrtova pa smo uz pomoć mama, susjeda i prijatelja stvorili čarobnu atmosferu koja je od samih ulaznih vrata naše Kurije uvukla blogere u pravu lokalnu priču. S obzirom da su ovo od reda bili mladi ljudi, željeli smo da taj doživljaj bude zanimljiv i drugačiji od onoga što su do sada doživjeli. Zato smo odmah na početku nazdravili koktelom i sokom od bazge, pivom Pitomačke pivovare, prizalogajili bilogorski sir i domaće bučino ulje, upoznali smo jedni druge, razmijenili dogodovštine i iskustva te zapravo u totalno opuštenoj prijateljskoj atmosferi započeli našu zajedničku večer. “Uhvatili” smo njihovu pažnju te su mobiteli, kamere i fotoaparati već na trijemu hotela krenuli u akciju pripreme materijala za društvene mreže, a nama je srce bilo veliko kao kuća jer smo u svaki detalj utkali puno ljubavi i truda. Jedan divan početak večeri.

 

 

 

Večera “kao kod bake”

 

Sljedeća postaja u ovoj našoj priči bio je naš restoran. Svatko tko posjećuje naš kraj, bilo da je riječ o obiteljskom ili turističkom posjetu, zna da će ga ovdje dočekati uvijek pun stol, nekada i “prepun”. 😉  Htjeli smo na stol donijeti lokalne okuse. Bijeli žganci, juha od buče, punjena paprika, krvavice, kiselo zelje, patka i mlinci, som, krastavci “na naglo” – svako jelo priča neku svoju priču. Jela koja su nama domaćima poznata, za koja svatko od nas kaže “moja baka to najbolje radi”. Naši prijatelji putnici su bili oduševljeni jer su se s većinom onoga što je popunjavalo naš stol prvi puta susreli. Novi okusi, novi načini kuhanja, novi doživljaji. Kako i inače njegujemo lokalnu priču u našoj Kuriji i piće koje je posluživano bilo je prije svega naše domaće – vina, likeri, prirodni sokovi. Stol ukrašen starinskim domaćim posuđem, bundevama, poljskim cvijećem, kukuruzom i jutenim vrećama odavao je tako dojam da se nalazimo u sred pravog slavonskog dvorišta na jednom opuštenom obiteljskom druženju.

 

 

 

 

A za kraj nešto slatko

 

Nakon večere, trebalo je za kraj i zasladiti nepce. Prefini slatki stol osmislila je Sanja Mijac koja je naša Virovitičanka, autorica najpoznatijeg hrvatskog food bloga Domaćica. Sezonske lokalne namirnice u kolačima za svjetsku priču. Supita, dizanice, kolač s jabukama i kuglof od bundeve savršeno su se sljubili s pjenušcem Slatinskim biserom. Savršen završetak ove naše čarobne večeri.

Ujutro smo još jednom razmijenili dojmove i oprostili se od naših putnika uz tradicionalni lokalni doručak u kojem i inače uživaju naši dragi gosti, sretni zato što smo uspjeli vjerno prenijeti ono čime se ponosimo, ono što čini naš kraj – izvorno, lokalno i baš onako kako treba.

 

 

 

Veselimo se svim našim gostima, vidimo se u Kuriji Janković! 🙂