Znamo koliko ti je vikend odmor potreban

Piše: Sanja Sudar

 

Svakodnevica, konstantna žurba, stres, puno planova, rokovi, poslovne i životne obveze – sve su to redovne situacije kojima svaki dan upravljaš. Kako bi tvoje baterije bile spremne za sve izazove s kojima se susrećeš, mi u Kuriji Janković znamo da ti je povremeno potreban bijeg od stvarnosti i opuštajući vikend odmor.

 

Druženje s obitelji

Kada nas netko pita koliko se družimo s obitelji, čest odgovor je “Svaki dan”. Kada bismo malo detaljnije promotrili to pitanje i razmislili koliko je od toga kvalitetnog sadržajnog druženja, možda odgovor ne bi bio isti. U danu kada svatko žuri za svojim obvezama, često se nađemo u kolotečini u kojoj matematički rješavamo sve obveze kako bi dan završio bez nepotrebnog kaosa.

Putovanje je savršen način kako se ponovno povezati s obitelji. Ono ne podrazumijeva samo daleke egzotične krajeve i dugotrajno komplicirano planiranje. Dovoljno je promijeniti svakodnevno okruženje i uputiti se u novu destinaciju. Vikend je savršen za takav plan.

Iskoristi to vrijeme da u opuštenom druženju nadoknadiš ono što ti radni tjedan ne dopušta.

 

Obiteljski vikend odmor

 

Nova i drugačija destinacija

Za ne povjerovati je da ti nadohvat ruke često može biti destinacija koja će te očarati svojom ljepotom. Istraživanje takvog kraja povezat će te s tvojim partnerom i obitelji. Upoznavanje nečega novoga oduvijek zbližava ljude, a kratko vikend putovanje je lako ostvarivo i dok ga planiraš “u zadnji čas”.

Kada govorimo o odmoru, često razmišljamo o morskim destinacijama. Logičan je to slijed u zemlji u kojoj je turizam oduvijek orijentiran na Jadran. Kontinent zato ima određenu privilegiju. Neotkriven je, sanjiv, pomalo mističan. Iznenadit će te njegova priroda, obiteljska gospodarstva, pitoreskni gradići, lokalna gastronomija.

Pozivamo te u Kuriju Janković i naš podravsko-slavonski kraj. Čarobna rijeka Drava, osunčani proplanci Bilogore, divna slavonska ravnica – zamisli se na zanimljivim biciklističkim rutama kojima istražuješ ovaj kraj. Na dva kotača je doživljaj definitivno poseban i preporučamo ga svakome tko voli osjetiti neposredan dodir prirode. Brdske ili električne bicikle možeš iznajmiti u našem hotelu i uputiti se u pravu vikend pustolovinu.

Kada govorimo o drugačijem odmoru, svakako ćemo istaknuti i Kuriju Janković kao hotel koji se po mnogočemu razlikuje od tipskih modernih hotela. Kurija Janković je heritage hotel ili hotel baština smješten u novoobnovljenoj kuriji koja je sagrađen u 19. stoljeću. Prekrasno povijesno zdanje koje će te oduševiti svojom arhitekturom, ali i posebnim ugođajem koji prepozna svatko tko prođe naša vrata.

 

 

Kurija Janković

“Pustiti mozak na pašu”

“Pustiti mozak na pašu” – 1. prepustiti se lagodnom stanju bez brige i razmišljanja, 2. ne htjeti se umarati mislima i mišljenjem. Smatramo da su “paše” ove vrste postale nužne u današnjem užurbanom i digitaliziranom svijetu. Iako i sami volimo tehnologije jer nam omogućavaju brzu, modernu i interaktivnu komunikaciju s našim dragim klijentima, svjesni smo toga da je nekada potrebno napraviti rez.

Kada odlučiš provesti vikend sa svojom obitelji ili partnerom, gadgete ostavi po strani i prepusti se digitalnoj detoksikaciji. Shvatit ćeš ubrzo da se super osjećaš, dišeš punim plućima, kvalitetno koristiš vrijeme s drugima, kvalitetno koristiš vrijeme za sebe.

Tako je, nemoj u cijeloj priči zaboraviti na sebe jer će tvoju smirenost i opuštenost osjetiti i ljudi u tvojem okruženju i tek tada ćeš moći reći da je ovaj mini bijeg od stvarnosti dao svoje rezultate.

 

 

Put šarana, Foto: BK Bor

 

Vidimo se u Kuriji Janković! 🙂