Što nas je naučila 2020. godina?

Kada te netko bude pitao “Što ti prvo padne na pamet kada izgovorim 2020. godina?” Sigurno ćeš reći “Korona” i nećeš biti neshvaćen.

Korona je postala dio nas, uvukla nam se u sve sfere života i već je pomalo nažalost postalo nezamislivo zamisliti dan bez nje, ali doći će jednom sigurno. 🙂

 

Novo normalno

 

Ova “Korona godina” pravi je izazov. Prošla nam je bila rekordna, zahvaljujući tebi koji nas čitaš i bio si kod nas i tebi koji nas čitaš ali ćeš tek doći kod nas. Kada smo startali s 01.01.2020., bili smo puni optimizma i želje da nam ova godina bude uspješna kao prošla ako ne i bolja. Korona nam je malkice pomrsila te planove, ali smo i dalje tu zbog tebe i za tebe i trudimo se ovako maleni ostati konkurentni u ovim ni malo lakim vremenima.

Nakon kratkotrajnog potpunog zatvaranja hotela u travnju, u svibnju smo se pomalo počeli prilagođavati novom normalnom stanju te smo sve naše dosadašnje načine poslovanja u potpunosti prilagodili epidemiološkim mjerama. Shvatili smo da je naša blaga “prednost” u odnosu na velike hotelske lance u urbanim područjima to što se nalazimo u mirnom slavonskom selu, daleko od gradske vreve, okruženi prirodom i tišinom.

 

Epidemiološke mjere u hotelu

 

Izvor autora; Hotel Kurija Janković

 

Tako te na ulazu hotela prije recepcionara čeka bočica za dezinfekciju ruku. Za recepcijskim pultom je naše uvijek nasmiješeno osoblje koje uz sve potrebne mjere zaštite obavlja  radnje za tvoj siguran boravak. Ono što ćeš doručkovati, sada zaokružuješ na listu papira s naznačenim vremenom, kada želiš da te topli obrok čeka serviran na stolu. Osobni kontakt smo smanjili na minimum, ali smo i dalje tu za sve tvoje upite i potrebe. 🙂

 

Prijateljica priroda

 

Foto: K.Toplak, Virovitički ribnjaci

 

Priroda je ostala ista, u ovom ludilu ona je ono nešto lijepo što ti može popraviti dan. Tako ti tijekom boravka kod nas, neće ni malo biti dosadno. Svu svoju energiju možeš potrošiti u istraživanju netaknute prirode na Križnici. Svima znani most je tradicionalno mjesto za selfie. Virovitički ribnjaci te neće ostaviti ravnodušnim. Spoj prirode, tišine i lagane šetnje stazama oko ribnjaka je nešto čemu ćeš se uvijek željeti vratiti.

 

Izvor: www.icv.hr, Perivoj dvorca Pejačević

 

Uređeni perivoj oko dvorca Pejačević u ovo blagdansko vrijeme odiše čarolijom. Stotine lampica i klupica za romantični smiraj dana. Neizostavna stanica svakako je Park prirode Papuk. Sada, u ovo zimsko vrijeme ostavlja bez riječi. Poučne staze prekrivene škripavim snijegom samo su šlag na torti tvog boravka u našem kraju.

 

Foto: K.Toplak, Park prirode Papuk

 

Tvoja sigurnost nam je sada prioritet. Nadamo se da ćemo ti kratkim virtualnim putovanjem kroz naš hotel i kraj uliti povjerenje u nas i da ćeš se odlučiti na kratko vikend putovanje koje nam je svima toliko potrebno. 

https://www.youtube.com/watch?v=EzxWux34A78&feature=youtu.be