Opći uvjeti poslovanja

Opći uvjeti rezerviranja

Prilikom izvršene rezervacije kupac potvrđuje da je upoznat s ovim Općim uvjetima poslovanja te da ih u cijelosti prihvaća. Na taj način sve što je navedeno u ovim Općim uvjetima postaje pravna obveza kako za kupca tako i za tvrtku Terra Slavonica d.o.

 

Prilikom rezervacije kupac je dužan dati sve podatke koje zahtijeva postupak rezervacije. Važeća cijena usluge navedena je u ponudi dobivenoj putem on-line booking sistema ili odjela rezervacija. Ugovorene usluge ne mogu se kombinirati s ostalim promotivnim ponudama ili paketima, osim ako nije drugačije dogovoreno. Dodatne usluge nisu uključene u cijenu i korisnik ih dodatno plaća. Terra Slavonica d.o.o. pridržava pravo izmjene cijena usluga u svako vrijeme. Korisnicima koji su uplatili depozit ili pružili prihvatljivu garanciju rezervacije, Terra Slavonica d.o.o. jamči cijene koje su bile na snazi kada je rezervacija napravljena.

 

U slučaju bilo kakvih izmjena ili odstupanja od rezerviranih usluga bit će obračunate redovne cijene. Za usluge koje nisu iskorištene povrat sredstava nije moguć. Sve vrste posebnih usluga koje nisu uključene u cijenu gost sam plaća i dužan ih je naručiti prilikom izvršenja rezervacije ili na upit na licu mjesta. Cijene u eurima su informativne. Zadržavamo pravo odbiti, otkazati ili izmijeniti rezervaciju ukoliko je došlo do zlouparabe rezervacijskoj sustava ili je ista napravljena očiglednom greškom korisnika.

 

Sve rezervacije preko internetskog rezervacijskog sustava se smatraju važećima tek po potvrdi rezervacije od strane centralnog ureda prodaje hotela.
Da bi se rezervacija smatrala valjanom, korisnik usluge mora garantirati rezervaciju ili akontacijom ili važećom kreditnom karticom
Za rezervaciju smještaja i ostalih usluga potrebno je uplatiti akontaciju u iznosu od 30% prilikom izvršenja rezervacije.

 

Ostatak iznosa računa uplaćuje se na recepciji smještajnog objekta tijekom boravka, najkasnije na dan odjave. Povrat akontacije umanjen za troškove usluga banke je moguće zatražiti ako je rezervacija otkazana 7 dana prije dolaska. Za otkaz rezervacije 0 do 7 dana prije dolaska akontacija se ne vraća.

 

U slučaju otkaza rezervacije, datum primitka pismenog otkaza predstavlja osnovu za obračun otkaznih troškova kako

 • za otkaz rezervacije unutar 7 do 3 dana prije početka korištenja usluge, naplaćuje se prvo noćenje
 • za otkaz rezervacije unutar 72 sata prije početka korištenja usluge ili u slučaju nedolaska gosta naplaćuje se 100% iznosa ukupne cijene smještaja.

 

Ukoliko kupac u rezerviranu smještajnu jedinicu ne dođe do ponoći na dan početka usluge, a nije se javio pružatelju usluge, rezervacija se smatra otkazanom pa se troškovi otkaza obračunavaju prema gore navedenim uvjetima. Ukoliko stvarno nastali troškovi otkaza premašuju gore navedene troškove, Terra Slavonica d.o.o. zadržava pravo naplate stvarno nastalih troškova.

 

Ako kupac koji otkazuje putovanje nađe novog korisnika za istu rezervaciju,Terra Slavonica d.o.o. zaračunat će samo eventualno nastale stvarne troškove uzrokovane izmjenom rezervacije.
U slučaju da kupac želi izmijeniti rezervaciju izvršenu prema njegovom zahtjevu, mora to učiniti pismeno e-mailom: info@kurija-jankovic.com.

Terra Slavonica d.o.o. će prema raspoloživim mogućnostima kupcu potvrditi izmjenu rezervacije te navesti nove uvjete rezervacije. U slučaju da izmjena rezervacije nije moguća te ako zbog toga kupac odustane od potvrđene rezervacije, odnosno u slučaju da kupac zatraži otkaz rezervacije iz nekog drugog razloga primjenjuju se uvjeti otkaza rezervacije.

 

Pravo Terra Slavonice d.o.o. na izmjenu i otkaz rezervacije

Terra Slavonica d.o.o. zadržava pravo promjene ili otkaza rezervacije ako nastupe izvanredne okolnosti koje se ne mogu predvidjeti, izbjeći ili otkloniti. Rezervirani smještaj može se zamijeniti ili otkazati samo uz prethodnu obavijest kupcu i to smještajem iste ili više kategorije i po cijeni smještaja po kojoj je kupac potvrdio rezervaciju.

 

Obveze kupca

Kupac se obvezuje:

 • posjedovati valjane putne isprave
 • poštivati carinske i devizne propise
 • pridržavati se kućnog reda te surađivati s pružateljima usluga u dobroj namjeri
 • prilikom dolaska na odredište, pružatelju usluga predati dokument o plaćenoj usluzi (potvrdu izvršene rezervacije)
 • provjeriti je li mu za ulazak u državu u kojoj je odredište ili susjedne zemlje potrebna viza.

 

U slučajevima nepoštivanja ovih obaveza, kupac snosi troškove i odgovara za učinjenu štetu. Potvrdom rezervacije kupac se obvezuje da će, ukoliko uzrokuje bilo kakvo oštećenje, pružatelju usluga na licu mjesta platiti svu uzrokovanu štetu.

 

Obveze pružatelja usluge

Terra Slavonica d.o.o. dužna je brinuti se o izvršenju usluga, kao i o izboru davatelja usluga, pažnjom dobrog gospodarstvenika te skrbiti o pravima i interesima gosta sukladno dobrim običajima u turizmu, pružiti sve ugovorene usluge za pojedini aranžman te dati odgovore zbog eventualnog neizvršenja usluga ili dijela usluga. Sve navedene obveze iz svojih programa će izvesti u potpunosti i na opisani način, osim u slučaju ‘više’ sile, vremenskih nepogoda ili promijenjenih okolnosti. Ako bude moguće Terra Slavonica d.o.o. će u takvim slučajevima ponuditi zamjensko rješenje.

 

Prtljaga

Terra Slavonica d.o.o.. ne odgovara za oštećenu, uništenu ili izgubljenu prtljagu, kao ni za krađu prtljage ili dragocjenosti u smještajnom objektu (preporuča se korištenje ili najam sefa ukoliko postoji takva mogućnost). Izgubljena prtljaga ili krađa prijavljuju se na recepciji smještajnog objekta i nadležnoj policijskoj postaji.

 

Izjava o privatnosti

Terra Slavonica d.o.o. se obavezuje da će čuvati privatnost svih kupaca usluga, informirati kupce o načinu korištenja prikupljenih osobnih podataka, redovito dati kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Terra Slavonica d.o.o. koristi određeni broj usluga poslovnih partnera za obradu osobnih podataka u njeno ime. Poslovni partneri su pažljivo odabrani. Svi djelatnici Terra Slavonice d.o.o. i njeni poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

 

Naš stav o privatnosti i zaštiti podataka:

 • Privatnost korisnika i zaštita podataka su ljudska prava.
 • Imamo dužnost voditi brigu za korisnike i njihove podatke.
 • Podaci su odgovornost, oni trebaju biti prikupljeni i obrađeni samo kada je to zbilja neophodno.
 • Ne volimo i ne podržavamo SPAM, kao ni naši kupci!
 • Nikad nećemo prodavati, iznajmljivati ili na drugi način distribuirati ili javno objavljivati korisnikove osobne podatke bez korisnikove privole.
 • Na zahtjev korisnika izbrisat ćemo iz naših evidencija njegove osobne podatke ili mu pružiti kopinju njegovih osobnih podataka.

 

Zašto su nam potrebni osobni podaci?

Od 1. siječnja 2016. u Hrvatskoj se za evidentiranje turista koristi mrežni eVisitor sustav. Svi pružatelji usluge smještaja imaju zakonsku obvezu u sustav prijavljivati odnosno odjavljivati dolaske turista. Ukoliko kupac odbije pružatelju usluge dati tražene osobne podatke, pružatelj usluge ima pravo odbiti pružiti uslugu.
Potrebni podaci su: prezime i ime, mjesto, država i datum rođenja, državljanstvo, vrsta i broj isprave o identitetu, prebivalište (boravište) i adresa, datum i vrijeme dolaska, odnosno odlaska iz objekta, spol.
Uz navedene podatke, prilikom rezervacije putem internetskog rezervacijskog sustava, potrebno je upisati e-mail i telefonski broj kako bi odjel prodaje na recepciji hotela mogao provjeriti dostupnost traženih datuma te pravovremeno poslati potvrdu rezervacije.

 

Kako koristimo kolačiće (cookies)?

Kako bismo poboljšali svoju internetsku usluge, koristimo kolačiće. Neki kolačići koje koristimo neophodni su za uredno funkcioniranje određenih usluga, a drugi se koriste za prikupljanje informacija o korištenju internetske stranice (statistiku), tako da stranicu možemo prilagoditi korisnikovim potrebama. Neki su kolačići privremeni i nestaju isključenjem preglednika, drugi su trajni i ostaju na korisnikovu računalu neko vrijeme.
Neki su kolačići neophodni za funkcionalnost stranice, dok se drugi koriste za poboljšanje radnih svojstava i korisničkog iskustva.

 

Funkcijski kolačići koriste se:

 • Za pamćenje korisnikovih podataka za prijavu
 • Za korisnikovu sigurnost dok je prijavljen/na
 • Za osiguravanje konzistentnog izgleda internetske stranice

 

Kolačići učinkovitosti koriste se:

 • Za poboljšanje radnih svojstava internetske stranice
 • Za poboljšanje doživljaja korisnika

 

Oglašivački kolačići koriste se:

 • Za omogućavanje dijeljenja i „lajkanja”
 • Za omogućavanje slanja informacija drugim internetskim stranicama kako bi prema njima prilagodile svoje oglase

 

Kolačići se koriste kako bi se poboljšale usluge korisniku, primjerice:

 • Omogućavanjem rada nekih specifičnih usluga koje bez tih kolačića ne mogu raditi
 • Omogućavanjem određenoj usluzi da prepozna korisnikov uređaj kako isti podatak ne bi trebao/la dati više puta tijekom jednog pretraživanja
 • Prepoznavanjem da je korisnik već prijavljen/na na internetsku stranicu
 • Praćenjem koliko ljudi koristi usluge kako bi se njihovo korištenje moglo pojednostaviti te kako bi se osigurao dovoljan kapacitet za njihov brz rad
 • Analiziranjem podataka kako bismo mogli znati kako korisnik koristi internetske usluge i kako bismo ih mogli

 

Ako korisnik odluči ne koristiti kolačiće tijekom svog posjeta, mora biti svjestan/svjesna da neke funkcije i stranice možda neće raditi onako kako očekuje.
Ako korisnik želi obrisati kolačiće koji su njegovom računalu, potrebno je pogledati upute isporučitelja internetskog preglednika klikom na „Pomoć” u izborniku preglednika.
Više o kolačićima i o tome kako ih obrisati i njima upravljati korsinik može saznati na www.aboutcookies.org ili klikom na „Pomoć“ u izborniku internetskog preglednika.

Praćenje posjeta web lokaciji

Kao i većina web stranica, web stranica Kurije Janković upotrebljava Google Analytics (GA) za praćenje interakcije korisnika. Ovi podaci se koriste kako bi se utvrdio broj ljudi koji upotrebljavaju web stranicu, kako bi se bolje razumjelo kako korisnici pronalaze i upotrebljavaju web stranicu te da se vidi njihovo putovanje kroz web stranicu.
Iako GA bilježi podatke kao što su geografska lokacija, uređaj korisnika, internetski preglednik i operativni sustav, nijedan od tih podataka ne može osobno identificirati korisnika.
GA također bilježi IP adresu računala koja bi se mogla koristiti za osobnu identifikaciju, ali Google ne daje korisnicima pristup tome podatku. Google smatramo obrađivačem podataka treće strane. GA upotrebljava kolačiće, a detalji o njima se mogu pronaći na Googleovim vodičima za razvojne programere.
Onemogućavanje kolačića na internetskom pregledniku zaustavit će GA da prati bilo koji dio vašeg posjeta bilo kojem dijelu web stranice.

Newsletter

Ako se korisnik odluči prijaviti na našu newsletter listu, email adresa koju nam pošalje prosljeđuje se softverskoj platformi koja nam pruža usluge e-mail marketinga. Email adresa koju šalje neće biti pohranjena u vlastitoj bazi podataka ili na nekom od naših internih računalnih sustava.
Adresa e-pošte ostaje unutar baze podataka navedene platforme dokle god nastavljamo koristiti usluge te platforme za email marketing ili dok ne zatraži odjavu s newsletter liste. To možete učiniti tako što će otkazati pretplatu pomoću linkova za otkazivanje pretplate koji se nalaze u svim newsletterima koje šaljemo ili tako da zatraži odjavu putem kontakt email adrese.
Ako je korisnik mlađi od 16 godina, mora dobiti pristanak roditelja prije nego što se prijavi na naš newsletter.

Kršenje privatnosti podataka

O svakom kršenju privatnosti podataka iz naše baze ili baze bilo kojeg od naših partnera obavijestit ćemo sve relevantne osobe i nadležna tijela u roku od 72 sata od prekršaja, ako je očigledno da su ukradeni podaci spremljeni na način da se može otkriti identitet vlasnika podataka.

Završne odredbe

Ovi opći Uvjeti rezervacije smještaja sastavni su dio Ugovora kojeg gost sklapa s Terra Slavonicom d.o.o. Moguća/predviđena odstupanja od ovih Uvjeta, moraju biti navedena uz tekst ponude. Gost se pismenim odnosno usmenim putem obvezuje da u cijelosti prihvaća ove Uvjete rezervacije koje je prethodno pažljivo proučio.

 

Direktorica
Ana Blatančić mag.oec.